Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 400 gram eendenlever in gelijke stukken
– 2 zwarte pensen in schijfjes gesneden
– 2 plakjes peperkoek
boter/arachideolie/citroentijm
Chutney:
– 12 sinaasappelen
– 500 ml wijnazijn (indien mogelijk : met frambozen)
– 250 gr fijne kristalsuiker
– 1 eetlepel mosterdzaad
– 2 kruidnagels
– mespuntjes gemberpoeder
– mespuntjes kaneel
Bereiding:
Maak de chutney : pel de sinaasappels, snijd 8 ervan grof en verdeel de andere 4 in mooie partjes. Doe alle ingrediënten voor de chutney, behalve de sinaasappelpartjes, in een pan en kook ze op een zacht vuurtje tot confituur. Mix ze in de keukenrobot en schep dan de sinaasappelpartjes er voorzichtig door.
Snij de peperkoek in blokjes en de pens in schijfjes. Bak de plakjes pens en peperkoek (indien mogelijk in wat ganzenvet) Bak de eendenlever aan beide kanten bruin en gaar in een pan zonder vetstof.
Schik de plakjes pens onderaan, verdeel de chutney en de ganzenlever erover en strooi de peperkoekcroêtons erom heen.
Werk af met een takje citroentijm dat door tempuradeeg gehaald en gefrituurd is.