Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 200 gram dooierzwammen (girolles)
– 1 fijngehakt sjalotje
– 2 takjes verse tijm
– boter
– walnotenolie
– balsamico-azijn
– 1 dl. blanke fond
– 8 stuks middelgroot eekhoorntjesbrood
– 8 jakobsschelpen
Bereiding:
Dooierzwammenpuree: Maak de paddestoelen schoon en snij ze in grove stukken.
Bak ze met een fijngehakt sjalotje en een takje tijm gaar in wat boter.
Doe er op het einde de blanke fond bij en laat tot de helft inkoken.
Haal het takje tijm uit en mix tot een gladde puree. Kruid met pezo.
Maak het eekhoorntjesbrood schoon en snij het in fijne plakken.
Bak met een takje tijm gaar in wat boter. Kruid met peper en zout.
Snij de jakobsschelpen overlangs in dunne plakjes en bak ze enkele seconden in walnotenolie. Kruid met pezo.
Strijk de puree open op de warme bordjes en verdeel er het eekhoorntjesbrood en de jakobsschelpen over.
Werk af met een streepje walnotenolie en balsamico-azijn.