Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Gebakken konijnenlever met sorbet van appel met tijm en zwarte peper


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 10 konijnenlevers
– Boter
– Tijm
– 2 eetlepels vloeibare honing
– 6 Granny Smith’s
– Grof gemalen zwarte peper
– Suiker
– Eiwit
– Fijn gemalen roze peperbolletjes
– 2 citroenen

 

Bereiding:

Voor de sorbet Centrifugeer de Granny Smith appels samen met de citroenen in de centrifuge zodat je appelsap bekomt. Voeg bij de suikerstroop (water – suiker, zelfde hoeveelheid aan de kook brengen en laten afkoelen) en draai af in de ijsmachine. Voeg het opgeklopte eiwit toe en als de sorbet bijna volledig ok is de fijn geplette roze peperbolletjes.
Bak de konijnenlevertjes in wat boter en kruid met peper en zout, voeg tijm en honing toe en laat even karameliseren.
Serveer op een bordje de levertjes met wat braadjus en een klein bolletje sorbet.
(ganeer eventueel nog met aardappel chips van truffelaardappeltjes)

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Consommé van konijn onder een bladerdeeg korstje

Volgend Aperitiefhapje:
Blini’s van aardappel met krokant gebakken kalfszwezeriken

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |