Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Gebakken spinazie met een mosterdsausje en kwarteleitje


Klaargemaakt op: 04/05/2012

Aantal personen: 20

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Gebakken spinazie:
– Spinazie
– Look
– Sjalot
– 20 kwarteleitjes

Mosterdsausje:
– 1,5 ui
– 4 selderstengels
– 3 dl Noilly Prat
– 3 dl visfumet
– 3 dl room
– 3 takjes tijm
– 3 blaadjes laurier
– 2 eetlepel graanmosterd

 

Bereiding:

Laat in een pot een klontje boter smelten op een matig vuur. Snij de ui en selder in grove stukken en stoof ze in de warme boter. Voeg de tijm en laurier toe. Roer alles regelmatig om. Zodra de groentjes glazig gestoofd zijn giet er een flinke scheut Noilly Prat bij. Roer regelmatig tot de vermout bijna volledig weg gekookt is. Schenk nu de visfumet in de pot gevolgd door de room. Laat 10 minuten inkoken op een zacht vuur. Zeef de saus. Werk de saus af met mosterd en een beetje vers citroensap. Roer, proef en voeg naar smaak mosterd en citroensap bij … Bak de spinazie met fijngesnipperde look en sjalot. Bak spiegeleitjes. Serveer de spinazie in een glaasje en leg het spiegeleitje er boven op …. Werk facultatief op met een gebakken balkje bladerdeegje.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 05 2012
Vorig Aperitiefhapje:
Rauwe kabeljauwstaart, pompelmoes, spinazie en tuinbonen

Volgend Aperitiefhapje:
Roulade van Mechelse Koekoek met Ganzenlever, spinazie en trompet de la mort

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |