Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Gebakken spinazie:
– Spinazie
– Look
– Sjalot
– 20 kwarteleitjes
Mosterdsausje:
– 1,5 ui
– 4 selderstengels
– 3 dl Noilly Prat
– 3 dl visfumet
– 3 dl room
– 3 takjes tijm
– 3 blaadjes laurier
– 2 eetlepel graanmosterd
Bereiding:
Laat in een pot een klontje boter smelten op een matig vuur. Snij de ui en selder in grove stukken en stoof ze in de warme boter. Voeg de tijm en laurier toe. Roer alles regelmatig om. Zodra de groentjes glazig gestoofd zijn giet er een flinke scheut Noilly Prat bij. Roer regelmatig tot de vermout bijna volledig weg gekookt is. Schenk nu de visfumet in de pot gevolgd door de room. Laat 10 minuten inkoken op een zacht vuur. Zeef de saus. Werk de saus af met mosterd en een beetje vers citroensap. Roer, proef en voeg naar smaak mosterd en citroensap bij … Bak de spinazie met fijngesnipperde look en sjalot. Bak spiegeleitjes. Serveer de spinazie in een glaasje en leg het spiegeleitje er boven op …. Werk facultatief op met een gebakken balkje bladerdeegje.