Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Gebakken zeeduivel met champagnesaus, erwtjespesto en pistachenoten


Klaargemaakt op: 13/10/2010

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 800 gram zeeduivel
– 100 gram gemalen pistachenoten
– 100 gram broodkruim (of paneermeel)
– bloem
– 2 eieren
– 1 takje rozemarijn
– pezo
– olijfolie

8 eetlepels erwtenpesto:
geblancheerde, diepvries erwtjes
stukje kaas (parmezaan)
pijnboompitten
olijfolie
zwarte peper

Champagnesaus
– boter
– 3 fijngesnipperde sjalotten
– 4 dl champagne (cava, ….)
– 4 dl visfumet
– pezo
– 5 dl room

 

Bereiding:

Dep de zeeduivel goed droog op huishoudpapier, wentel in bloem en leg in een losgeklopt ei en vervolgens in het paneermeel (gemengd met het grootste gedeelte van de pistachenoten)
Erwtjespesto: Alle ingrediënten fijn mixen
Champagnesaus: Fruit de sjalot aan in de boter, bevochtig met de room, champagne en visfumet. Laat inkoken tot sausdikte, kruiden met pezo en passeren door een zeef.
Bak de vis langs beide zijden in de olijfolie (antikleef pan). Gaar verder in een voorverwarmde oven van 200° C. gedurende 10 minuten

 

Bordsschikking:

Plaats een quenelle van erwtjespesto op het bordje ; plaats een takje rozemarijn op de quenelle, leg de vis ernaast, lepel de champagnesaus rond het gerecht en bestrooi met de resterende, gemalen pistachenoten.

 



Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 10 2010
Vorig Aperitiefhapje:
Tartaar van vis met vinaigrette, pink lady, cashewnoten en curry-kokosdressing

Volgend Aperitiefhapje:
Fazantensoepje met kwarteleitje

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |