Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Gebakken zwarte pens met gecarameliseerde appel en ijs van rode kool


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1 kleine rode kool
– 2 zwarte pensen
– 1 appel (kleine jona gold)
– Citroensap
– 120 g. suiker
– 160 cc volle melk
– 160 cc room
– 1 ei

 

Bereiding:

Snipper de rodekool ZEER fijn en laat zeker gedurende een uur marineren in het citroensap met de helft van de suiker.
Het volledige ei opkloppen samen met de suiker tot je een wit lint bekomt, hieraan de melk en de room toevoegen en op een zacht vuur opwarmen tot je een binding bekomt. Voeg de gemarineerde rode kool toe en een deel van de marinade, draai nu af in een ijsmachine.
Snij de zwarte pens in schijfjes van +/- 0.5 cm en bak deze kort aan langs beide zijden. Snij de appel in dunne partjes en bak kort aan in een tefal pannetje, bestrooi met wat suiker tot deze gecarameliseerd zijn.
Schik nu op een apero bordje per persoon 2 schijfjes gebakken pens en een partje appel samen met een bolletje van het rode kool ijs.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Mini cake van zalm en venkel

Volgend Aperitiefhapje:
Sint-Jacobsschelpdieren, tapenade en algenkaviaar

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |