Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1 rabarber
– 1 sjalot
– 4 vellen filodeeg
– 2 zwarte pensen
– 4 aardbeien
Bereiding:
De filodeeg versnijden in vierkantjes van 4 cm. De vierkantjes bestrijken met geklaarde boter. Van de rabarber flinterdunne sneetjes afsnijden en deze op een filovierkantje leggen, afdekken met een tweede vierkantje.
Ofwel laten drogen in de oven van +/- 150° C ofwel kort krokant aanbakken in olijfolie.
De rest van de rabarber pellen en versnijden in een fijne brunoise.
De sjalot eveneens in een fijne brunoise versnijden en glazig laten worden in een weinig olijfolie.
Hieraan de versneden rabarber toevoegen en nog even laten sudderen.
Eventueel een beetje bijkruiden met een weinig suiker.
De zwarte pens in schijfjes versnijden en kort aanbakken.
De mousse van rabarber onderaan het lepeltje leggen, hierop het gebakken schijfje pens leggen, deze een kleine inkeping geven en hierin het filokrokantje steken.
Afwerken met nog een beetje rabarbermousse en een kwartje aardbei.