Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Gedroogde rabarber met zwarte pens


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1 rabarber
– 1 sjalot
– 4 vellen filodeeg
– 2 zwarte pensen
– 4 aardbeien

 

Bereiding:

De filodeeg versnijden in vierkantjes van 4 cm. De vierkantjes bestrijken met geklaarde boter. Van de rabarber flinterdunne sneetjes afsnijden en deze op een filovierkantje leggen, afdekken met een tweede vierkantje.
Ofwel laten drogen in de oven van +/- 150° C ofwel kort krokant aanbakken in olijfolie.
De rest van de rabarber pellen en versnijden in een fijne brunoise.
De sjalot eveneens in een fijne brunoise versnijden en glazig laten worden in een weinig olijfolie.
Hieraan de versneden rabarber toevoegen en nog even laten sudderen.
Eventueel een beetje bijkruiden met een weinig suiker.
De zwarte pens in schijfjes versnijden en kort aanbakken.
De mousse van rabarber onderaan het lepeltje leggen, hierop het gebakken schijfje pens leggen, deze een kleine inkeping geven en hierin het filokrokantje steken.
Afwerken met nog een beetje rabarbermousse en een kwartje aardbei.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Kaaslepeltje met rabarber

Volgend Aperitiefhapje:
Kip gemarineerd in gember met zoete tomatenjam

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |