Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Gefrituurde zwarte pasta met makreel en inktvis


Klaargemaakt op: 04/05/2018

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 200 gram pastabloem
– 2 eieren
– 2 zakjes inktvisinkt
– 5 makrelen gefileerd en ontgraat
– 2 dl sojasaus
– 2 gram agar-agar
– 3 eidooiers
– 500 ml druivenpitolie
– grof zeezout
– olijfolie
– peper
– zout
– knoflook
– rucola

 

Bereiding:

Meng de pastabloem met2 eieren, olijfolie en de inkt, kneed en laat 2 uur rustenin de frigo, rol heel dun uit en frituur op 180°C. Leg de makreel 30 min op grof zeezout. Spoel en verwijderhet fijne vliesje en snij in hapklare stukken. Kook de sojasaus met de agar-agar op en laat afkoelenen mix fijn.
Monteer met de olijfolie tot een gladde emulsie.
Maak de inktvis schoon en snijd in stikken, bak kort aan in olie enen kruid met pezo en wat knoflook(anders wordt hij taai). Werk af met rucola.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 05 2018
Vorig Aperitiefhapje:
Crème brulée met appelen pecannoten

Volgend Aperitiefhapje:
Tortilla met pulled prei, peultjessalade en homemade bbq-saus

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |