Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 200 gram pastabloem
– 2 eieren
– 2 zakjes inktvisinkt
– 5 makrelen gefileerd en ontgraat
– 2 dl sojasaus
– 2 gram agar-agar
– 3 eidooiers
– 500 ml druivenpitolie
– grof zeezout
– olijfolie
– peper
– zout
– knoflook
– rucola
Bereiding:
Meng de pastabloem met2 eieren, olijfolie en de inkt, kneed en laat 2 uur rustenin de frigo, rol heel dun uit en frituur op 180°C. Leg de makreel 30 min op grof zeezout. Spoel en verwijderhet fijne vliesje en snij in hapklare stukken. Kook de sojasaus met de agar-agar op en laat afkoelenen mix fijn.
Monteer met de olijfolie tot een gladde emulsie.
Maak de inktvis schoon en snijd in stikken, bak kort aan in olie enen kruid met pezo en wat knoflook(anders wordt hij taai). Werk af met rucola.