Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Gegratineerde zalm met prei, grijze garnalen en Westmalle Tripel


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 200 gram zalmfilet
– 50 gram grijze garnalen
– 1 preiwit
– boter
– bieslook
– 200 ml visbouillon
– 100 ml room
– 3 eetlepels fijn broodkruim
– 100 ml Westmalle tripel
– 4 sneden toastbrood

 

Bereiding:

Prei fijn snijden en zachtjes aanstoven in wat boter , de visbouillon toevoegen en zachtjes laten verder sudderen (+/- 10 min.) , het bier toevoegen en nogmaals een 3-tal minuutjes zachtjes laten sudderen. Roer er nu de slagroom door en breng op smaak.Roerbak de zalmblokjes in een mengsel van olie en boter, en voeg bij het preimengsel. Lepel nu van dit mengsel wat op een apero schaaltje en strooi er wat broodkruim over. Gratineer dit onder de grill tot alles , serveer dit schaaltje op een bordje met een kantje en strooi er wat garnaaltjes en fijngesnipperde bieslook over. Geef er een klein stukje geroosterd brood bij.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Cocktailgarnaal met knolselder en appel

Volgend Aperitiefhapje:
Lauwe erwtensoep met spek en eieren

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |