Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 200 gram zalmfilet
– 50 gram grijze garnalen
– 1 preiwit
– boter
– bieslook
– 200 ml visbouillon
– 100 ml room
– 3 eetlepels fijn broodkruim
– 100 ml Westmalle tripel
– 4 sneden toastbrood
Bereiding:
Prei fijn snijden en zachtjes aanstoven in wat boter , de visbouillon toevoegen en zachtjes laten verder sudderen (+/- 10 min.) , het bier toevoegen en nogmaals een 3-tal minuutjes zachtjes laten sudderen. Roer er nu de slagroom door en breng op smaak.Roerbak de zalmblokjes in een mengsel van olie en boter, en voeg bij het preimengsel. Lepel nu van dit mengsel wat op een apero schaaltje en strooi er wat broodkruim over. Gratineer dit onder de grill tot alles , serveer dit schaaltje op een bordje met een kantje en strooi er wat garnaaltjes en fijngesnipperde bieslook over. Geef er een klein stukje geroosterd brood bij.