Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1 blik gekonfijte eendenmagen
– 1/2 kleine pompoen
– 5 raapjes
– 20 takjes krulandijvie
– 50 gram pijnboompitten
– peper en zout
Vinaigrette:
– 1 eetlepel balsamico-azijn
– 1 eetlepel walnotenolie
– 4 eetlepels olijfolie
– 1 koffielepel graanmosterd
– 1 koffielepel rietsuiker
– 1 teentje look (zeer fijn gesneden)
Bereiding:
De gekonfijte eenden magen laten uitlekken op keukenpapier. De pijnboompitten kleuren op een tefalpan.
De pompoen schillen en in kubusjes versnijden. Kort koken in licht gezouten water en daarna schrikken in koud water. Afdrogen en aanbakken in een weinig boter tot de pompoen aangekleurd is maar toch nog licht krokant is.
De raapjes schillen en in kubusjes versnijden. Kort koken in licht gezouten water en daarna schrikken in koud water. Afdrogen en aanbakken in een weinig boter tot de raapjes lichtjes beginnen te verkleuren.
Een vinaigrette maken met alle ingrediënten.
Een rijtje maken met een maagje een stukje raap, een maagje, een stukje pompoen en een maagje. Er een streepje vinaigrette voor trekken en afwerken met enkele pijnboompitten en een takje krulandijvie.