Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Gekonfijte eendenmaagjes – pompoen – raapjes – tuinkruiden


Klaargemaakt op: 14/10/2011

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1 blik gekonfijte eendenmagen
– 1/2 kleine pompoen
– 5 raapjes
– 20 takjes krulandijvie
– 50 gram pijnboompitten
– peper en zout

Vinaigrette:
– 1 eetlepel balsamico-azijn
– 1 eetlepel walnotenolie
– 4 eetlepels olijfolie
– 1 koffielepel graanmosterd
– 1 koffielepel rietsuiker
– 1 teentje look (zeer fijn gesneden)

 

Bereiding:

De gekonfijte eenden magen laten uitlekken op keukenpapier. De pijnboompitten kleuren op een tefalpan.
De pompoen schillen en in kubusjes versnijden. Kort koken in licht gezouten water en daarna schrikken in koud water. Afdrogen en aanbakken in een weinig boter tot de pompoen aangekleurd is maar toch nog licht krokant is.
De raapjes schillen en in kubusjes versnijden. Kort koken in licht gezouten water en daarna schrikken in koud water. Afdrogen en aanbakken in een weinig boter tot de raapjes lichtjes beginnen te verkleuren.
Een vinaigrette maken met alle ingrediënten.
Een rijtje maken met een maagje een stukje raap, een maagje, een stukje pompoen en een maagje. Er een streepje vinaigrette voor trekken en afwerken met enkele pijnboompitten en een takje krulandijvie.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 10 2011
Vorig Aperitiefhapje:
Varkenstong – spek – kastanjechampignon – broodkorstjes

Volgend Aperitiefhapje:
Varkensniertjes – penne – Pas-de-Bleu – Oud-Brugge – spinazie

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |