Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Gekonfijte sjalot met knolselderpuree en gebakken spek


Klaargemaakt op: 06/02/2015

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 6 langwerpige sjalotten
– 100 gram suiker
– 1 dl rijstazijn
– 200 gram gerookt spek (brunoise)
– 1/6 knolselder
– 1 grote aardappel
– 1/2 dl room
– 50 gram boter
– nootmuskaat
– pezo

Groene kruiden:
kleine rucola
– kleine rode zuring
– bieslook

 

Bereiding:

Snij de sjalotten in de lengte doormidden. Breng water aan de kook met de rijstazijn en de suiker. Zet het vuur uit. Haal de sjalotten uit elkaar en laat ze gedurende 30 minuten konfijten in het mengsel.
Schil intussen de knolselder en snij de groente in kleine stukken en kook ze samen met de stukken aardappel. Giet de aardappelen met knolselder af. Maak er smeuïge puree van met de boter en de room.
Kruiding nagaan (nootmuskaat- peper-zout). Doe deze puree in een spuitzak.
Bak de brunoise van spek krokant.
Spuit op elk bordje een beetje puree, leg een gekonfijte sjalot op, spuit in de sjalot nog wat puree. Werk af met het gebakken spek en enkele groene accenten.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 02 2015
Vorig Aperitiefhapje:
Gerookte haring, bladerdeeg, groene appel, augurk

Volgend Aperitiefhapje:
Bloemkoolmousse met garnalen

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |