Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 6 langwerpige sjalotten
– 100 gram suiker
– 1 dl rijstazijn
– 200 gram gerookt spek (brunoise)
– 1/6 knolselder
– 1 grote aardappel
– 1/2 dl room
– 50 gram boter
– nootmuskaat
– pezo
Groene kruiden:
kleine rucola
– kleine rode zuring
– bieslook
Bereiding:
Snij de sjalotten in de lengte doormidden. Breng water aan de kook met de rijstazijn en de suiker. Zet het vuur uit. Haal de sjalotten uit elkaar en laat ze gedurende 30 minuten konfijten in het mengsel.
Schil intussen de knolselder en snij de groente in kleine stukken en kook ze samen met de stukken aardappel. Giet de aardappelen met knolselder af. Maak er smeuïge puree van met de boter en de room.
Kruiding nagaan (nootmuskaat- peper-zout). Doe deze puree in een spuitzak.
Bak de brunoise van spek krokant.
Spuit op elk bordje een beetje puree, leg een gekonfijte sjalot op, spuit in de sjalot nog wat puree. Werk af met het gebakken spek en enkele groene accenten.