Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Gemarineerde sardines met sinaasappelschil


Klaargemaakt op: 04/09/2015

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 10 verse gefileerde sardines
– 3 sinaasappelen (sap)
– 4 sneetjes donker brood
– 1 dikke teen look
– Witte wijnazijn
– Gehakte dille
– Suiker
– Zeste van sinaasappels
– Half zongedroogde tomaten
– Peper

 

Bereiding:

Meng het sinaasappelsap met de wijnazijn en de dille. Roer er de suiker door en breng op smaak met peper. Leg de sardinefilets in het mengsel en marineer 15 min. op een koele plaats. Kook de sinaasappelzeste 1 min. in een bodempje water. Giet af en laat schrikken onder koud water.
Snijd het brood in stukjes en schik ze op een bordje. Wrijf ze in met de teen look. Leg de zongedroogde tomaten op het brood, bedek met een sardinefilet en werk af de sinaasappelzeste.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 09 2015
Vorig Aperitiefhapje:
Verse vijg met pecorino en gedroogde Parmaham.

Volgend Aperitiefhapje:
Thaise kippenballetjes met curry en cocos

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |