Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Gepocheerde peer, Pas de Bleu, vijgen, vijgenconfituur


Klaargemaakt op: 11/12/2015

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 8 peren
– 250 gram Pas de Bleu ( in dikke sneden)
– 6 vijgen
– 5 cl Perenjenever
– 100 gram vijgenconfituur
– rucola

 

Bereiding:

De peren schillen, ontdoen van klokhuis en in 6 verdelen en kort pocheren in licht suikerwater.
Uit de kaas rondjes steken (of vierkantjes). De vijgen in 6 verdelen.
De vijgenconfituur opwerken met de perenjenever tot een licht vloeibare massa. Door een zeef duwen en in een spuitflesje overbrengen.
Op een bordje enkele streepjes vijgenconfituur trekken. Dan in het midden van het bordje een stukje Pas de Beu leggen, er 3 stukjes peer laten tegen aanleunen net als de 2 stukjes vijg. Tot slot afwerken met enkele takjes fijne rucola.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 12 2015
Vorig Aperitiefhapje:
Pastaschelpen met boschampignons, pompoencréme en gerookte eendenborst

Volgend Aperitiefhapje:
Tartaar, ganzenlever, broodje, truffel

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |