Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Gerookte lamsfilet met een toastje van gekonfijte look


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 2 lams filets
– 4 bollen look
– fles olijfolie
– 100 gram mini shi-take’s

 

Bereiding:

Toastbrood ontkorsten en in reepjes snijden, toasten tot krokant. Lookteentjes los maken en zachtjes opwarmen gedurende een 1/2 uur. in hete olijfolie. Laten afkoelen en zo bewaren. Als afgekoeld, de teentjes look uitnijpen (schil blijft achter), deze pasta opvangen en later gebruiken. Lams filet kort dichtschroeien in de olijfolie waarmee de look gekonfijt is. Kruiden met pe/zo en daarna roken in de rookkas gedurende een 10 tal minuutjes. De Shi-také’s kort aanbakken en kruiden met pe/zo. Gerookte lams filet in escalopes snijden en op een klein bordje leggen, er een reepje toastbrood opleggen en dit beleggen met de gekonfijte look, schik hierop een 3 tal shi-také’s.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Kroketje van lamszwezerik met pickles

Volgend Aperitiefhapje:
Glaasje avocado met kerrie en munt

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |