Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Gerookte paling met rode biet en zure room


Klaargemaakt op: 30/03/2018

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 600 gram gerookte paling
– 200 gram bietenblad
– 2 rode bieten
– rodebietensap
– 100 gram zure room
– 4 koffielepels mierikswortel
– citroensap
– peper
– zout

Vinaigrette:
– olijfolie
– cabarnet-sauvignonazijn
– 1 sjalot
– peper
– zout

 

Bereiding:

Snijd de rode biet in plakjes en steek rondjes uit .
Meng de zure room , de mieriekswortel en het citroensap samen .
Kruid naar smaak met peper en zout .
Snij de paling in gelijke stukjes .
Meng het rodebietensap met de olijfolie , de azijn en de sjalot en kruid met peper en zout .
Leg de gerookte paling strak op een bordje , leg vervolgens de bietenschijfjes en de bietenblaadjes op de paling , besprenkel het geheel met de vinaigrette en presenteer de room ernaast.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 04 2018
Vorig Aperitiefhapje:
Kerriescampi met tartaar van appel en avocado

Volgend Aperitiefhapje:
Cappuccino van erwt met King krab, grijze garnalen en Serranoham

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |