Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Glaasje champignonvelouté afgewerkt met een toastje van gerookte en gedroogde eendeborstfilet


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Velouté
– 1 kg champignons
– 3 preiwitten
– 400 gr ajuin
– 175 gr boter
– 2 liter blanke fond
– 175 ml room
– 3 eieren

Rondjes
– Toastbrood
– Eendeleverpastei (bv. Zwan)
– Malse boter
– 16 sneedjes magret de canard
– 16 sneedjes fumé de canard

 

Bereiding:

Ajuin, de preiwitten en de champignons éminceren.
Groenten sueren, licht singeren en bevochtigen met de fond. Zacht laten koken gedurende 25 minuten, soep mixen (indien nodig: binden met een blanke roux) en afwerken met een liaison.
Rondjes (grootte = diamater van het glas) uit het toastbrood steken.
De eendeleverpastei mengen met de malse boter. Afkruiden en hiermee van rondjes besmeren.
De fumé en magret snijden in halve cirkels ter grootte van de rondjes en hiermee de rondjes bekleden.
De rest van de mengeling boter-eendeleverpastei in een spuitzak doen met fijn, gekarteld mondje en hiermee het rondje versieren.
Afwerken met een takje platte peterselie.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Carpaccio van eendelever op witte kool met venkelzaadjes

Volgend Aperitiefhapje:
Huwelijk van krab en Sint-Jacobsvrucht met een zalf van prei

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |