Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 16 stukjes tonijn van 2 op 3 cm en een 2 cm hoog
– 2 grote witte asperges
– 24 witte aspergetips
– Balsamico-frambozen creme
– mengeling van groene kruiden: basilicum – bieslook – kervel
Bereiding:
Snij de verse tonijn in blokjes van +/- 2op3op2, hak de groene kruiden fijn en strooi ze royaal over de tonijn zodat je een mooie groene bovenkant hebt. Schil de aspergetips en kook ze beetgaar in licht gezouten water, verfris ze, snij ze midden door + op de grootte van een apero schaaltje en bak ze nog even voor het opdienen aan in wat boter. Schil de 2 asperges zeer goed en trek er vervolgens met een dunschiller fijne sliertjes van die je dan nogmaals in fijne julienne snijd. Frituur deze asperge spaghetti heel kort aan in hete olie. Leg nu op een aperitiefschaaltje 3 halve aangebakken asperges met het snijvlak naar onder, bak de tonijn aan in wat boter (enkel langs de onderzijde) tot je een degradée bekomt in het tonijnvlees (onderaan “grijs” naar boven toe rood), schik dit op de asperges, trek enkele streepjes balsamico en schik bovenop de tonijn een beetje aspergespaghetti.