Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Half gebakken tonijn onder kruidenkorstje met shii-takes en balsamico dressing


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 16 stukjes tonijn van 2 op 3 cm en een 2 cm hoog
– 32 mini shii-takés
– 2 grote witte asperges
– balsamico-frambozen creme
– mengeling van groene kruiden: basilicum – bieslook – kervel

 

Bereiding:

Snij de verse tonijn in blokjes van +/- 2op3op2 , hak de groene kruiden fijn en strooi ze royaal over de tonijn zodat je een mooie groene bovenkant hebt. Bak de tonijn aan in wat boter (enkel langs de onderzijde) tot je een degradée bekomt in het tonijnvlees (onderaan “grijs” naar boven toe rood).
Bak de mini shii-takés en schik ze boven op het gebakken stukje tonijn. Trek enkele streepjes balsamico op het apero-bordje.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Espuma van gedroogde tomaat met chorizo

Volgend Aperitiefhapje:
Half gebakken tonijn onder kruidenkorstje met asperges en balsamico dressing

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |