Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 600 gram kerstomaten
– 200 gram groene pesto
– 8 sneetjes Iberico
– 4 sjalotten
– 2 teentje knoflook
– 500 gram mascarpone
– 150 gr Parmezaanse kaas
– 4 eieren
– 100 gram verse basilicum
– 2 eetlepels suiker
– 10 eetlepels olijfolie
– 15 grissini stengels
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de sjalotten en de look en fruit ze glazig in olijfolie. Halveer de kerstomaten en voeg toe aan de sjalotten samen met de basilicum en de suiker. Dek af en laat +/- 20 minuten inkoken. Kruiden met peper en zout.
Leg de plakjes Iberico op een bakplaat en laat drogen in een warme oven gedurende +/- 15 minuten.
Splits de eieren en meng de eidooiers onder de mascarpone samen met de Parmezaanse kaas en 6 eetlepels olijfolie. Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel voorzichtig onder de mascarpone.
Plet de helft van de grissini stengels en verdeel over de glaasjes. Lepel er wat pesto over en de helft van de moes van de kerstomaten. Dan de helft van de mascarpone, dan weer een laagje tomatenmoes en tot slot de resterende mascarpone. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Werk de tiramisu af met de rest van de grissini. Breek de gedroogde ham in stukjes en strooi over de glaasjes. Werk af met enkele blaadjes basilicum.