Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 4 sneden Ganda ham
– 8 sneden Filo deeg
– geklaarde boter
– 600ml liter melk
– 1/2 liter room
– 4 eidooiers
– 300 gram suiker
– enkele blaadjes munt
– sesamzaadjes
– 1 schaaltje van +/- 3 cm diep
Bereiding:
Maak het asperge-ijs : breng melk en room aan de kook samen met de helft van het suiker en met de aspergeschillen. Laat zachtjes tegen de kook aan gedurende +/- 15 min. Meng ondertussen de eidooiers met de rest van de suiker en klop alles goed op. Zeef het melk-room mengsel en voeg aan de dooiers toe , breng terug op het vuur tot er een lichte binding optreed. Laat afkoelen en draai af in een ijsmachine. Vorm hiervan kleine bolletjes en leg deze op een bakpapiertje en bewaar ze in de vriezer. Maak ondertussen kleine hoorntjes van het filo deeg door de filodeegblaaderen langs beide zijden in te smeren met gesmolten geklaarde boter , wikkel ze rond een inoxen hoorntjes-vorm en bak bij 130° af in de oven. Snij ondertussen de Ganda in zeer fijne brunoise en bak deze crousilliant in een tefalpan. Snipper eveneens de muntblaadjes heel fijn.
Bordschikking:
Giet in het schaaltje een dikke laag sesamzaadjes zodat je hier de hoorntjes in kan recht zetten, leg er een bolletje asperge-ijs op, en garneer met een weinig munt en Ganda.