Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 160 gram krab
– 8 sint-jacobsvruchten
– 2 preien
– rode shiso
– Noilly Prat
Bereiding:
De prei grondig kuisen en het wit van de prei gaar stoven in een weinig olijfolie. Bevochtigen met een weinig Nouilly Prat.
Als de prei gaar is alles goed mixen en eventueel door een zeef duwen. Eventueel bijkruiden met peper en zout en een beetje currypoeder.
Het groen van de prei in een fijne julienne van +/- 7 cm versnijden en gaar koken in licht gezouten water. Afgieten, maar een beetje kookvocht overhouden om straks de julienne te kunnen opwarmen.
De Sint-Jacobsvruchten kort aanbakken in een mengsel van olie en boter.
Daarna de gebakken Sint-Jacobsvruchten in een aperitiefschoteltje leggen, daarop de julienne van prei, de zalf van prei en dan een beetje krab en afwerken met een takje rode shiso.