Aantal personen: 10
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 100 gram linzen
– 1/2 koolrabi
– 150 gram gerookte zalm
– 2 eetlepels witte balsamico-azijn
– 1 dl arachideolie
– 1 bussel rucola
Bereiding:
De linzen koken in licht gezouten water volgens de aanduidingen.
De arachideolie en de rucola gedurende 5 min. mixen en daarna doorzeven.
De koolrabi in een brunoise snijden en garen in witte balsamico-azijn en groene olie.
De linzen en de koolrabi onder mekaar mengen.
Karnemelkschuim:
1 liter kippenbouillon laten inkoken tot 1 dl. 1 liter karnemelk en 2 dl room toevoegen. Opnieuw laten inkoken tot lichte binding. Kruiden met peper en zout. Opnieuw opwarmen tot +/- 80° C.
Opschuimen met mixer. Er het schuim telkens aflepelen.
In een kommetje een weinig koolrabi-linzen schikken. Er enkele snippers gerookte zalm bij legggen.
Afwerken met een lepeltje karnemelkschuim en een streepje groene olie.