Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Karnemelk – linzensla – koolrabi – gerookte zalm


Klaargemaakt op: 26/03/2019 Kijkkoken: PACHT 26 – Gijzegem – Pachthofstraat 26

Aantal personen: 10

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 100 gram linzen
– 1/2 koolrabi
– 150 gram gerookte zalm
– 2 eetlepels witte balsamico-azijn
– 1 dl arachideolie
– 1 bussel rucola

Bereiding:

De linzen koken in licht gezouten water volgens de aanduidingen.
De arachideolie en de rucola gedurende 5 min. mixen en daarna doorzeven.
De koolrabi in een brunoise snijden en garen in witte balsamico-azijn en groene olie.
De linzen en de koolrabi onder mekaar mengen.

Karnemelkschuim:
1 liter kippenbouillon laten inkoken tot 1 dl. 1 liter karnemelk en 2 dl room toevoegen. Opnieuw laten inkoken tot lichte binding. Kruiden met peper en zout. Opnieuw opwarmen tot +/- 80° C.
Opschuimen met mixer. Er het schuim telkens aflepelen.
In een kommetje een weinig koolrabi-linzen schikken. Er enkele snippers gerookte zalm bij legggen.
Afwerken met een lepeltje karnemelkschuim en een streepje groene olie.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Kijkkoken PACHT 26 Gijzegem Pachthofstraat 26
Vorig Aperitiefhapje:
Lamskoteletje met winterse groenten

Volgend Aperitiefhapje:
Parmezaans koekje – panna cotta – zure room – paling

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |