Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 3 lamstongetjes.
– 1/2 sjalot.
– 1 el olijfolie.
– 1 klontje boter.
– 20 g gewelde rozijnen.
– 1 stukje geraspte kokosnoot.
Saus:
– 1 gehakte sjalot
– 50 g boter
– 1 appel
– 1 el kerriepoeder
– 2 pollepels kippenbouillon
– scheutje slagroom.
Soezenbeslag:
– 100 g boter
– 2.5 dl water
– 200 g bloem
– 7 eieren
Bereiding:
Laat de tongen in gezouten water gedurende 2 uur weken. Kuis deze op en kook de lamstongen met prei, selder, wortel, ajuin, kruidnagel, tijm, peper en zout.
Kuis de tongen en versnijd deze in fijne plakjes.
Bak het sjalotje glazig in de boter, voeg het kerriepoeder en de in blokjes gesneden appel toe. Overgiet dit alles met de 2 pollepels kippenbouillon en laat inkoken tot de gewenste consistentie. Voeg nu de gekuiste tongen, gewelde rozijnen en de geraspte kokosnoot toe.
Voor het soezenbeslag, laat je de boter en water koken (+ snuifje zout), voeg nu de bloem toe en droog dit beslag gedurende enkele minuten. Doe nu het beslag in een andere kom en spatel nu de eieren geleidelijk aan het beslag toe.
Spuit nu soesjes van 2.5 cm doorsnede, bestrijk deze lichtjes met een losgeklopt ei.
Bak dit alles in een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 20 minuutjes. (laat gedurende dit bakproces de oven lichtjes openstaan om stoomvorming te vermijden)