Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Kerrie van Lamstongen – Soezenbeslag


Klaargemaakt op: 30/03/2012

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 3 lamstongetjes.
– 1/2 sjalot.
– 1 el olijfolie.
– 1 klontje boter.
– 20 g gewelde rozijnen.
– 1 stukje geraspte kokosnoot.

Saus:
– 1 gehakte sjalot
– 50 g boter
– 1 appel
– 1 el kerriepoeder
– 2 pollepels kippenbouillon
– scheutje slagroom.

Soezenbeslag:
– 100 g boter
– 2.5 dl water
– 200 g bloem
– 7 eieren

 

Bereiding:

Laat de tongen in gezouten water gedurende 2 uur weken. Kuis deze op en kook de lamstongen met prei, selder, wortel, ajuin, kruidnagel, tijm, peper en zout.
Kuis de tongen en versnijd deze in fijne plakjes.
Bak het sjalotje glazig in de boter, voeg het kerriepoeder en de in blokjes gesneden appel toe. Overgiet dit alles met de 2 pollepels kippenbouillon en laat inkoken tot de gewenste consistentie. Voeg nu de gekuiste tongen, gewelde rozijnen en de geraspte kokosnoot toe.
Voor het soezenbeslag, laat je de boter en water koken (+ snuifje zout), voeg nu de bloem toe en droog dit beslag gedurende enkele minuten. Doe nu het beslag in een andere kom en spatel nu de eieren geleidelijk aan het beslag toe.
Spuit nu soesjes van 2.5 cm doorsnede, bestrijk deze lichtjes met een losgeklopt ei.
Bak dit alles in een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 20 minuutjes. (laat gedurende dit bakproces de oven lichtjes openstaan om stoomvorming te vermijden)

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 04 2012
Vorig Aperitiefhapje:
Ei – garnalen – tomaat – truffelolie

Volgend Aperitiefhapje:
Wortelcouscous – Lamskroontje

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |