Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 16 kerstomaatjes
– 16 escargots in bouillon
– 1 bosje jonge uitjes
– 50 gr verse knoflook
– 20 cl gevogelte bouillon
– 30 cl melk
– 2 cl extra vierge olie
– 4 cl koolzaadolie
Bereiding:
Pel de knoflookteentjes en haal de kiem er uit. Blancheer de teentjes in water, laat ze uitlekken en kook ze 15 min in de bouillon voeg de melk toe en laat nog 5 min koken.
Giet door een zeef (druk de knoflookteentjes uit) en breng op smaak. Voeg de olie en koolzaadolie, en mix tot een emulsie.
Snij de schoongemaakte uitjes fijn. Dompel de tomaatjes even onder in kokend water en verwijder het vel, snij er het hoedje af en hol ze uit, vul ze met de vooraf in hun bouillon opgewarmde slakken.
Schik op een apero schaaltje een beetje fijngesneden uitjes en schik er een tomaatje op , nappeer dit met de emulsie.