Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– Saffraandraadjes
– 2 teentjes geperste knoflook
– 1/4 theelepel gemberpoeder
– 6 eetlepel olijfolie
– 1 kippenfilet
– 1 fijngesneden ui
– 1 kg rijpe pruimtomaten , ontveld en fijngehakt
– 2 eetlepel pasta van zongedroogde tomaten
– 1 theelepel kaneel
– 3 eetlepel vloeibare honing
– 2 eetlepel fijngehakte koriander
Bereiding:
Wrijf saffraan draadjes in vijzel fijn , voeg knoflook en gemberpoeder toe samen met de olie, meng goed en meng er de in reepjes gesneden kippenfilet onder.
Laat eventjes marineren. Verhit nu de rest van de olie en laat de ui er glazig in fruiten, voeg tomaat en tomatenpasta toe en laat onder deksel zachtjes sudderen gedurende +/- 15 min. , neem deksel van de kom en laat nog eens 15 min goed door koken tot er een dikke saus ontstaat.
Voeg kaneel en honing toe nog eventjes doorkoken , voeg de koriander toe en breng op smaak.
Schik op een lepeltje op een bedje van tomatenjam een kort aangebakken reepje kip en garneer met een plukje koriander.