Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 350 gram zalmfilet met vel, ontschubd
– 250 gram aardappelen gekookt
– 1 scheutje melk
– 1 busseltje verse basilicum
– 1 à 2 teentjes look
– 50 gram geroosterde pijnboompitten
– Vers geraspte Parmezaanse kaas
– olijfolie
– 1 rode paprika zonder zaadjes en fijn gesneden
– Sap van 1 sinaasappel
– 40 gram boter op kamertemperatuur
– 300 gram tuinbonen
Bereiding:
Prak de gekookte aardappelen fijn met een scheutje melk , kruid met peper en zout. Maak vervolgens de pesto : blender de basilicum, met de look, Parmezaanse kaas, de pijnboompitten en de olijfolie tot een smeuïge massa. Meng onder de warme puree.
Haal de bonen uit de peul en kook kort in gezouten water , verwijder “vliesje” en stoof net voor gebruik de tuinbonen kort aan in wat boter, kruiden met peper en zout.
Maak de coulis door de paprika in een flinke scheut olijfolie aan te stoven, voeg knoflook en blus met appelsiensap . Als paprika gaar is alles glad mixen en eventueel zeven. Meng de boter er onder en kruid af. Bak de zal mort op de velkant en kruid met peper en zout, lepel wat pesto-aardappelen op een bordje, druppel er enkele druppels coulis rond en garnier met enkele tuinbonen.