Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Koude ratatouille en zoetzure venkel met gegrild kabeljauwhaasje en rouille


Klaargemaakt op: 10/06/2011

Aantal personen: 32

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Ratatouille
– 2 courgettes
– 2 aubergines
– 2 rode paprika’s
– 2 gele paprika’s
– 8 kleine tomaten
– 4 sjalotjes
– 4 tenen knoflook
– 40 cl olijfolie
– 32 blaadjes basilicum

Venkel
– 2 venkels
– 40 cl water
– 4 citroenen
– 200 gr suiker
– 8 kruidnagels
– 8 jeneverbessen

Vis
– 1 kg kabeljauw haasje
– 40 cl olijfolie
– pezo

Rouille
– 60 gr Spaanse peper
– 40 gr knoflook
– 4 eierdooiers
– saffraan
– 30 cl olijfolie
– pezo

 

Bereiding:

Bereid de rouille door de zaadlijsten van de rode Spaanse peper te verwijderen. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe de knoflook, de eierdooiers, de peper en de saffraandraadjes in een vijzel en wrijf ze tot een gladde massa. Voeg de olijfolie druppelsgewijs toe. Breng op smaak met pezo.
Reinig de groenten voor de ratatouille en snijd ze in kleine blokjes. Versnipper de sjalot en look en stoof ze in de olijfolie. Voeg de groenten toe en laat alles gaar worden. Plaats de ratatouille in de koelkast om af te koelen. Vermeng de versneden basilicum onder de ratatouille. Snijd de venkel in kleine blokjes en laat hem marineren in een mengsel van de overige ingrediënten.
Verdeel de vis in stukken en haal die door de olijfolie. Kruid de vis met pezo. Bak de vis op een grillplaat.

 

Bordschikking:

Lepel de venkel in het glaasje. Vul het verder op met de koude ratatouille. Leg de vis erop en werk af met de rouille en een takje dille.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 06 2011
Vorig Aperitiefhapje:
Wortelsoepje met kokosschuim

Volgend Aperitiefhapje:
Verse geitenkaas, groene appel en gerookte eendenborst

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |