Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1 kreeft (+/- 400 gram)
– 1 broccoli
– 3 sjalotten
– 16 mini shiitakes
– 1 wortel
– 4 radijzen
– 1 half harde geitenkaas
– 1 dl room
court-bouillon: uien / wortel / witte selder / tijm / laurier / cayennepeper
Bereiding:
De kreeft koken in een court-bouillon gedurende 3 minuten, van het vuur nemen en laten afkoelen in het kookvocht. De half harde geitenkaas samen met de room en de gesnipperde peterselie mixen tot een zachte zalf ontstaat. De broccoli in kleine roosjes verdelen en “al dente “koken in licht gezouten water. De sjalotten, ongepeld, kort koken in een groentebouillon. Daarna pellen en verticaal in dunne schijfjes versnijden. De mini shiitakes rauw houden. De wortel schillen en in zeer dunne schijfjes versnijden. De radijzen eveneens in zeer dunne schijfjes snijden. De kreeft uit het kookvocht halen en in schijven versnijden.
Op een langwerpig bordje een grote druppel van de geitenzalf spuiten daarnaast een mini shiitaké leggen, een roosje broccoli, een schijfje sjalot en een sneetje kreeft. Er een sneetje wortel en een sneetje radijs tussen schikken.