Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 400 gram lams zwezeriken
– 100 gram gepelde hazelnoten
– 4 eiwitten
– 100 gram Panko (Japans paneermeel)
– 1/8 knolselder
– 1 Granny Smith
– 4 el. rode wijn azijn
– olijfolie
– 4 eidooiers
– 200 gram geklaarde boter
– 4 el. pickles
Bereiding:
Zwezerik spoelen onder koud water + blancheren in een court bouillon gedurende een 10 tal minuten. Ontvellen en in partjes snijden. Kruiden met pe/zo , door losgeklopt eiwit halen en vervolgens door het mengsel van Panko en fijngehakte hazelnoten. Krokant bakken in een mengsel van boter en olie.
Knolselder in julienne snijden en kort blancheren in licht gezouten water. Snij de groene appel ook in julienne en meng onder de knolselder. Maak de vinaigrette met de wijnazijn en de olijfolie en meng met de mengeling van knolselder en appel, kruid verder af met pe/zo. Klop de eidooiers op met en scheutje witte wijn, voeg er de geklaarde boter aan toe en werk af met de gemixte pickles.
Dresseer op een klein bordje het kroketje samen met de groenten en druppel wat saus langs.