Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Kroketje van lamszwezerik met pickles


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 400 gram lams zwezeriken
– 100 gram gepelde hazelnoten
– 4 eiwitten
– 100 gram Panko (Japans paneermeel)
– 1/8 knolselder
– 1 Granny Smith
– 4 el. rode wijn azijn
– olijfolie
– 4 eidooiers
– 200 gram geklaarde boter
– 4 el. pickles

 

Bereiding:

Zwezerik spoelen onder koud water + blancheren in een court bouillon gedurende een 10 tal minuten. Ontvellen en in partjes snijden. Kruiden met pe/zo , door losgeklopt eiwit halen en vervolgens door het mengsel van Panko en fijngehakte hazelnoten. Krokant bakken in een mengsel van boter en olie.
Knolselder in julienne snijden en kort blancheren in licht gezouten water. Snij de groene appel ook in julienne en meng onder de knolselder. Maak de vinaigrette met de wijnazijn en de olijfolie en meng met de mengeling van knolselder en appel, kruid verder af met pe/zo. Klop de eidooiers op met en scheutje witte wijn, voeg er de geklaarde boter aan toe en werk af met de gemixte pickles.
Dresseer op een klein bordje het kroketje samen met de groenten en druppel wat saus langs.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Gemarineerde haring op een bedje van witloof

Volgend Aperitiefhapje:
Gerookte lamsfilet met een toastje van gekonfijte look

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |