Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1 kg rijpe tomaten
– 1 ui
– 2 el olijfolie
– 200 ml droge sherry
– zout
– zwarte peper v/d molen
Gehaktballetjes:
– 50 gram vers broodkruim
– 6 el sherry
– 4 el pijnboompitten
– 1 grote ui
– 1 teentje knoflook
– 50 gram olijven zonder pit
– 500 gram lamsgehakt
– zout
– 1 mespuntje gemalen komijn
– 2 el bloem
– 2 blaadjes laurier
Bereiding:
Snij de ontvelde en ontpitte tomaten in brunoise. Ui pellen en fijn hakken, doe olijfolie in de pan en fruit aan,voeg de tomaten toe en laat 20 min pruttelen, af en toe roeren, als de saus iets is ingedikt de sherry erdoor roeren, breng op smaak met peper en zout. Meng het broodkruim samen met de sherry en laat 10 min rusten.
Pijnboompitten roosteren, ui en knoflook fijn hakken alsook de olijven. Voeg het gehakt, en bovenvermelde samen in een kom, zout en komijnpoeder toevoegen volgens smaak en meng alles goed door, vorm kleine balletjes en rol even door de bloem. Verhit de blaadjes laurier met de olijfolie in een pan en braad hierin de balletjes ongeveer 5 à 6 min volgens dikte balletjes!
Serveren in klein schaaltje en napperen met sherrysaus.