Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Lamsgehaktbolletje in sherrysaus


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1 kg rijpe tomaten
– 1 ui
– 2 el olijfolie
– 200 ml droge sherry
– zout
– zwarte peper v/d molen

Gehaktballetjes:
– 50 gram vers broodkruim
– 6 el sherry
– 4 el pijnboompitten
– 1 grote ui
– 1 teentje knoflook
– 50 gram olijven zonder pit
– 500 gram lamsgehakt
– zout
– 1 mespuntje gemalen komijn
– 2 el bloem
– 2 blaadjes laurier

 

Bereiding:

Snij de ontvelde en ontpitte tomaten in brunoise. Ui pellen en fijn hakken, doe olijfolie in de pan en fruit aan,voeg de tomaten toe en laat 20 min pruttelen, af en toe roeren, als de saus iets is ingedikt de sherry erdoor roeren, breng op smaak met peper en zout. Meng het broodkruim samen met de sherry en laat 10 min rusten.
Pijnboompitten roosteren, ui en knoflook fijn hakken alsook de olijven. Voeg het gehakt, en bovenvermelde samen in een kom, zout en komijnpoeder toevoegen volgens smaak en meng alles goed door, vorm kleine balletjes en rol even door de bloem. Verhit de blaadjes laurier met de olijfolie in een pan en braad hierin de balletjes ongeveer 5 à 6 min volgens dikte balletjes!
Serveren in klein schaaltje en napperen met sherrysaus.

 



Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Kalfslever gepaneerd met havermout, jeneversaus en groenteflensje

Volgend Aperitiefhapje:
Frittata met spinazie en courgette

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |