Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Lamskoteletje met winterse groenten


Klaargemaakt op: 07/12/2018

Aantal personen: 18

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 18 lamskoteletjes
– 3 aardperen
– 3 stronken witloof
– 600 gram knolselder
– 1 citroen
– 3 takjes verse oregano
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels hazelnoten
– 2 eetlepels walnotenolie
– 6 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepel boter
– 2 dl room
– zout, peper, nootmuskaat
– rode cress of eetbare viooltjes

Bereiding:

Boen de aardperen schoon en snij ze in dunne schijven. Pers de citroen. Leg de schijfjes aardpeer naast elkaar in een ovenschaal en besprenkel met de helft van het citroensap en 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout en bak 25 min. in een voorverwarmde oven op 180°C. Meng af en toe.
Maak intussen de marinade: hak de hazelnoten en de oregano fijn en snipper de teentjes knoflook fijn. Meng de walnotenolie met 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, de fijngehakte hazelnoten en oregano en het fijngesnipperde knoflook. Giet de marinade over de warme aardpeerschijfjes zodra u ze uit de oven haalt. Dek af en laat 1 uur marineren.
Maak de knolselder schoon en snijd hem in stukken. Doe hem samen met de room, peper, zout en wat nootmuskaat in een kookpot. Kook 20 min. en mix fijn.
Snij het witloof in kleine stukjes en besprenkel met een klein beetje citroensap. Bak het aan in een eetlepel boter. Kruid met peper en zout. Bak de lamskoteletjes in wat boter en olijfolie. Kruid met peper en zout.

Afwerking:
Leg een paar schijfjes aardpeer op een klein bordje. Spuit op elk schijfje een torentje knolseldermousse. Trek een lijntje met het gebakken witloof. Leg op elk bordje een lamskoteletje. Versier met wat cress of viooltjes


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 12 2018
Vorig Aperitiefhapje:
Gerookte zalm met kruidige quinoa en rode biet

Volgend Aperitiefhapje:
Karnemelk – linzensla – koolrabi – gerookte zalm

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |