Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1 butternut pompoen
– 1 knolselder
– 2 pastinaken
– 6 aardperen
– 250 gram reefilet
– 200 ml room
– 4 eidooiers
– 100 gram okkernoten
– 100 gram veenbessen
– suiker
– scheut rode wijn
– 100 g gemalen emmentaler
Bereiding:
Snijd de pompoen, de pastinaak, de knolselder en de aardpeer in fijne plakjes (mandoline) en pocheer elke groente apart gaar in gezouten water. Schik in een vuurvaste beboterde schaal de groenten in 4 laagjes boven elkaar. Schenk er het room-eimengsel (gekruid) over en bestrooi met de Emmentaler, bak in een oven van 200° gaar. Laat afkoelen , en snijd nadien de lasagne in kleine rechthoekjes , leg 1 deel ervan op een bakpapier , leg hierover een dun sneetje ree filet (kruiden met peper en zout) en leg daar bovenop het tweede stukje groentelasagne. Zet dit alles kort onder de grill om alles op te warmen. Stoof de veenbessen gaar in wat boter , voeg scheut rode wijn en wat suiker toe (niet overdrijven) . Hak de gepelde okkernoten fijn.
Maak met een pomparisienne lepeltje kleine bolletjes van de pompoen / knolselder / aardpeer en pocheer kort afzonderlijk in gezouten water.
Bordschikking:
Leg op een rechthoekig schaaltje links de lasagne , zet 3 toefjes veenbessen confituur rechts van de lasagne en leg bij elk toefje een verschillend bolletje groenten. Strooi voorzichtig een beetje gemalen okkernoten over het geheel.