Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Lauwe erwtensoep met spek en eieren


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 200 gram geweekte spliterwten
– 1 prei (wit)
– 2 uien
– 1 kleine aardappel
– 150 gram gezouten spek
– 4 sneden gerookt spek
– 2 hard gekookte eieren
– bieslook
– broodcrouton

 

Bereiding:

De spliterwten goed afspoelen en laten weken. De uien en de prei in ringen snijden en lichtjes aanstoven. Er een derde van het gezouten spek, in brunoise versneden, eveneens aan toevoegen. Er de geweekte spliterwten en de aardappel aan toe voegen en bevochtigen met een bouillon. Kruiden met peper en zout. Mixen. De rest van het gezouten spek eveneens in brunoise versnijden en krokant aanbakken.
De sneetjes gerookt spek in een brede, lange julienne versnijden en laten drogen in een matig warme oven tot ze krokant zijn. De sneetjes brood in een dunne, lange julienne versnijden en laten drogen in de oven, tussen twee platen. De eieren pletten tot een fijne mimosa. Onderaan het glaasje wat spek leggen, er de soep overgieten en afwerken met de mimosa van eieren.
Verder afwerken met twee bieslooksprietjes, een broodsneetje en een sneetje gerookt spek.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Gegratineerde zalm met prei, grijze garnalen en Westmalle Tripel

Volgend Aperitiefhapje:
Tartaar van oesters en zeebaars op een bedje van groen genot

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |