Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 200 gram geweekte spliterwten
– 1 prei (wit)
– 2 uien
– 1 kleine aardappel
– 150 gram gezouten spek
– 4 sneden gerookt spek
– 2 hard gekookte eieren
– bieslook
– broodcrouton
Bereiding:
De spliterwten goed afspoelen en laten weken. De uien en de prei in ringen snijden en lichtjes aanstoven. Er een derde van het gezouten spek, in brunoise versneden, eveneens aan toevoegen. Er de geweekte spliterwten en de aardappel aan toe voegen en bevochtigen met een bouillon. Kruiden met peper en zout. Mixen. De rest van het gezouten spek eveneens in brunoise versnijden en krokant aanbakken.
De sneetjes gerookt spek in een brede, lange julienne versnijden en laten drogen in een matig warme oven tot ze krokant zijn. De sneetjes brood in een dunne, lange julienne versnijden en laten drogen in de oven, tussen twee platen. De eieren pletten tot een fijne mimosa. Onderaan het glaasje wat spek leggen, er de soep overgieten en afwerken met de mimosa van eieren.
Verder afwerken met twee bieslooksprietjes, een broodsneetje en een sneetje gerookt spek.