Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
16 overlangs doorgezaagde mergpijpjes (1 per persoon)
– azijn
– fleur de sel
– Champigons
– een scheutje water
– citroensap
– gehakte peterselie
– Sjalot
– Edammerkaas
– bloem
– boter
– Ei
– peper
– zout
– sesamzout
Bereiding:
Snij de champignons in dunne schijfjes, doe water en citroensap in een steelpannetje en laat even opkoken. Neem van het vuur en voeg de champignons toe en laat marineren.
Bak de fijn gesneden sjalotjes en voeg de peterselie toe. Voeg de champignons aan het mengsel toe. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat citroensap.
Schraap de mergpijpjes proper. Laat de mergpijpjes weken in azijnwater, ververs het water enkele keren.
Gril de mergpijpjes op de BBQ tot ze gaar zijn.
Leg de pijpjes op een bordje, verdeel het champignonmengsel erover en leg er een kaascracker naast.
Kaascracker:
Rasp de kaas, voeg bloem, boter en ei toe. Kneed tot een homogeen deeg.
Leg het deeg op een lang vel huishoudfolie en maak er een dunne rol van. Leg in de koelkast tot het stevig genoeg is om in plakjes te snijden (+/- 2 uur).
Verwarm de oven op 180 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Snij het deeg in plakjes van 3 mm, bestrooi met de zaadjes en bak tot ze goudbruin zien. (10 – 15 minuten). Laat afkoelen.