Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1 kg mosselen
– 1,5 flesje witbier (Hoegaarden)
– 0,375 l. room
– 1 sjalot
– 1 stengel van groene selder
– 1 ui
– 1 wortel
– kerrie
– kurkuma
– cayennepeper
– peterselie
Bereiding:
Was de mosselen.
Snij de groentjes in een fijne brunoise. Doe er de mosselen bij alsook het witbier.
Breng met een gesloten deksel aan de kook tot de mosselen goed geopend zijn.
Verwijder de bovenste schelp van elke mossel en schik ze naast elkaar in een ovenschotel. Houd warm.
Recupereer het kookvocht, zeef het en laat het inkoken met de toegevoegde room tot gewenste sausdikte.
Kleur de saus met kurkuma, pezo en cayennepeper. Voeg de brunoise van groentjes nog even aan de saus toe.
Nappeer de saus over de mosselen.
Zet de mosselen een minuutje in de oven en strooi er voor het opdienen fijngehakte peterselie over.