Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1 fazantenboutje
– 1/2 fazantenfilet
– 2,5 dl gevogeltefond
– 2 dl room
– 1 blaadje gelatine
– 1/2 fazantenfilet ( om te roken)
Bereiding:
Pureer het vlees van het pootje en van het ½ fazantenfiletje in een keukenmachine tot een fijne puree onder toevoeging van de gevogeltefond. Laat het gelatineblaadje weken in koud water en knijp uit. Warm eventjes op in een weinig gevogeltefond en voeg toe aan de fazantenpuree. Klop de room voor ¾ op en roer eveneens onder de fazantenpuree. De kruiding nagaan en bijkruiden met peper, zout en een weinig cayenne.
De andere helft van de fazantenfilet roken in een rookoventje en fijn versnijden.
Een quenelle maken van de puree. Afwerken met een pijpje bieslook en reepjes gerookte fazantenfilet.