Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Mousse van geitenkaas met vijgen en gedroogde ham


Klaargemaakt op: 13/12/2013

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 8 dl volle room
– 4 gelatineblaadjes
– 4 verse vijgen
– 4 sneden gedroogde ham
– 250 gram geitenkaas.

 

 

Bereiding:

Week de gelatineblaadjes in koud water.
Spoel de vijgen, droog ze af en snij ze in stukjes
Giet de room in een pan, voeg de geitenkaas toe en kruid af met peso.
Breng aan de kook en laat al roerend 5 minuten zacht koken.
Haal de pan van het vuur en voegde de uitgeknepen gelatine toe, en laat al roerend oplossen in de warme room.
Plaats de stukjes vijg in het glas en vul voorzichtig de het glaasje, laat afkoelen in de koelkast.
Voor het opdienen afwerken met de gedroogde ham.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 12 2013
Vorig Aperitiefhapje:
Fazant – rode biet – gele paprika – knolselder – Oud Brugge

Volgend Aperitiefhapje:
Beursje met Gorgonzola en peer

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |