Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Oester in gelei


Klaargemaakt op: 07/12/2012

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 16 oesters
– blaadjes gelatine (7 blaadjes per liter vocht)
– 3 avocado
– 3 limoenen
– 2 citroenen
– 2 bosje verse koriander
– 2 gekonfijte citroenen
– 2 komkommers
– 1 potje zalmeitjes
– peper
– grof zeezout om de oesters in te presenteren.

 

Bereiding:

Maak de oesters open en vang het sap op. Voeg een paar druppels citroensap toe aan het sap. Meet de hoeveelheid sap met een maatbekertje. Zeef het sap om schilfertjes te verwijderen. Warm het sap even op, peper en laat er dan gelatineblaadjes in oplossen, die vooraf geweekt werden in koud water. De verhouding is : 7 blaadjes per liter vocht. Laat even afkoelen.
Snij de avocado in twee en haal er de pit uit. Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de schillen. Hak in blokjes. Voeg een eetlepel fijn gekapte koriander toe. Doe in de blender, voeg wat limoensap toe, peper en mix tot een dikke pap. Leg een koffielepel avocadopuree in gewassen, holle oesterschelpen. Leg er telkens de oesters opnieuw op. Snijd een stuk schil van de gekonfijte citroen in piepkleine blokjes. Schil de komkommer, snijd er het pittige hart uit en versnijd het vruchtvlees in fijne sliertjes en blancheer ze even kort in kokend water. Laat uitlekken en afkoelen. Verdeel wat stukjes citroen, wat sliertjes komkommer en een paar zalmeitjes over de oesters. Giet over elke oester een dikke lepel van de nog vloeibare gelei. Laat opstijven in de koelkast. Leg vooraleer te serveren op elke oester een blaadje koriander.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 12 2012
Vorig Aperitiefhapje:
Mosselcappuccino met gele curry

Volgend Aperitiefhapje:
Witte en zwarte pens met uienconfit en appel

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |