Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 16 oesters
– blaadjes gelatine (7 blaadjes per liter vocht)
– 3 avocado
– 3 limoenen
– 2 citroenen
– 2 bosje verse koriander
– 2 gekonfijte citroenen
– 2 komkommers
– 1 potje zalmeitjes
– peper
– grof zeezout om de oesters in te presenteren.
Bereiding:
Maak de oesters open en vang het sap op. Voeg een paar druppels citroensap toe aan het sap. Meet de hoeveelheid sap met een maatbekertje. Zeef het sap om schilfertjes te verwijderen. Warm het sap even op, peper en laat er dan gelatineblaadjes in oplossen, die vooraf geweekt werden in koud water. De verhouding is : 7 blaadjes per liter vocht. Laat even afkoelen.
Snij de avocado in twee en haal er de pit uit. Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de schillen. Hak in blokjes. Voeg een eetlepel fijn gekapte koriander toe. Doe in de blender, voeg wat limoensap toe, peper en mix tot een dikke pap. Leg een koffielepel avocadopuree in gewassen, holle oesterschelpen. Leg er telkens de oesters opnieuw op. Snijd een stuk schil van de gekonfijte citroen in piepkleine blokjes. Schil de komkommer, snijd er het pittige hart uit en versnijd het vruchtvlees in fijne sliertjes en blancheer ze even kort in kokend water. Laat uitlekken en afkoelen. Verdeel wat stukjes citroen, wat sliertjes komkommer en een paar zalmeitjes over de oesters. Giet over elke oester een dikke lepel van de nog vloeibare gelei. Laat opstijven in de koelkast. Leg vooraleer te serveren op elke oester een blaadje koriander.