Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 48 oesters
– 2 grany smith appelen
– 1 citroen
– 1 knolselder
– kervelpluksels
– 1 tomaat (in kleine brunoise gesneden)
Bereiding:
Oesters mogen op voorhand geopend worden en koel bewaren (grondig contoleren op schilfertjes !!) Voor de coulis van grany smith : de appelen samen met de citroen door de sapcentrifuge steken (citroen schillen !!) enkele ijsblokjes aan toevoegen en kruiden met pe/zo (dit alles gebeurt best net voor het opdienen !!!) De knolselder in kleine wafeltjes versnijden en paneren à l’italienne (d.i. eerst door de melk halen , dan door de vloeiende bloem) en daarna frituren , eens uit de friteuse , lichtjes met zout overstrooien.. Op een klein bordje nu centraal wat pulp van de appel (uit de centrifuge) leggen , daar rond de 3 oesters en overgieten met de coulis. Garneren met een plukje kervel en een klein beetje kleine brunoise van tomaat , het selderwafeltje vast steken in de appelpulp.