Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 80 gram eigeel
– 20 gram gist
– 80 gram melk
– 80 gram water
– 250 gram bloem
– 65 gram eiwit
– 20 cl dragonazijn
– 30 gram peterselie
– 30 gram dragon
– 30 gram dille
– 50 gram jonge spinazie
– 50 gram Wostyn mosterd
– 200 gram basisgel (ingekookte kalfsfond)
Voor de afwerking:
mosterdpoeder
– peterselie poeder
– muurkruid
– schapenzuring
Bereiding:
Basisdeeg:
Los de gist en eigeel op in water en melk. Spatel de bloem eronder en daarna het stijfgeklopte eiwit. Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast.
Oliebollen:
Mix alle kruiden zeer fijn met de basisgel en de mosterd. Spuit met behulp van een spuitzak kleine pastilles op een silpat en laat ze invriezen. Leg een bevroren pastille in een lepel beignetdeeg en frituur ze ongeveer 1 minuut aan 180°C. Werk af met het mosterdpoeder , peterseliepoeder , muurkruid en schapenzuring.