Aantal personen: 12
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1 pakje boter
– 10 sjalotjes
– 1 bakje champignons
– 0,5dl room
– 1 pakje mascarpone kaas
– 300 gram kippenlevertjes
– 1 kalkoenborst
– 1 fles saison d’Erpe-Mere (streekbier brouwerij De Glazen Toren)
– keukentouw
Bereiding:
Vulling:
Verhit boter in de pan en stoof er de fijngesneden sjalotjes goudbruin in, doe er de fijngesneden champignons bij en laat gedurende 2 minuten meestoven. Voeg nu de fijngesneden kippenlevertjes toe en roerbak het geheel gedurende 1 minuut. Voeg de room(0,25dl)) toe en laat gedurende 5 minuten inkoken, kruiden met pezo. Neem van het vuur en laat afkoelen.
Snij de kalkoenborst bijna helemaal open en verdeel in filets; schik de vulling in het midden van de filets, kruid met pezo en plooi de filets dicht. Bindt vast met keukentouw. Kruid de gevulde filets langs de buitenkant met pezo en bak ze goudbruin aan in wat boter. Dek de pan af en laat gedurende 10 minuten verder bakken . Neem de filets uit de pan en wikkel in alu-folie om warm te houden.
Saus:
Giet het braadvet weg en deglaceer de pan met het bier, laat goed inkoken en blus met de room (0,25dl). Voeg de mascarpone toe en laat inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met cayennepeper en zout.
Bordschikking:
Verwijder het keukentouw en snij de filet in fijne plakjes. Verdeel de saus over het bordje en leg er een plakje kalkoen op.