Aantal personen: 40
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1 ossenstaart
– 4 wortelen
– 4 preien
– 4 uien
– 4 teentjes look
– 20 rode aperotomaatjes
– 20 gele aperotomaatjes
– 20 zwarte aperotomaatjes
– 2 aardappelen
– 200 gram gemengde scheuten
– 2 dl room
– 4 eetlepels chardonnay-azijn
– bloemetjes van bieslook
– tijm
– laurier
Bereiding:
De ossenstaart (in stukjes gesneden) gaar koken samen met de groenten (wortelen – preien – uien – look – tijm en laurier) in een pot met deksel. Kook de ossenstaart tot het vlees van de staart mals is en loslaat van het bot. Laat de pot sudderen op een zacht vuur en reken hiervoor een gaartijd van ongeveer 4 uur. Pluk het mager vlees van de stukken ossenstaart en verzamel de fijne stukjes draadjesvlees in een schaaltje.
Meng de room met de chardonnay-azijn, kruid met peper en zout. Net voor opdienen mixen tot schuim.
Versnijd de aperotomaatjes doormidden of in 3 stukjes. Schil de aardappelen en rasp ze. Zeer kort frituren net voor opdienen. De versneden ossenstaart in een vormpje duwen, er enkele versneden aperotamaatjes bijleggen en afwerken met het schuim van het roommengsel, de scheutjes en de bieslookbloemetjes.