Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Ossenstaart – aperotomaatjes – scheuten – vinaigrette – aardappel


Klaargemaakt op: 12/06/2015

Aantal personen: 40

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1 ossenstaart
– 4 wortelen
– 4 preien
– 4 uien
– 4 teentjes look
– 20 rode aperotomaatjes
– 20 gele aperotomaatjes
– 20 zwarte aperotomaatjes
– 2 aardappelen
– 200 gram gemengde scheuten
– 2 dl room
– 4 eetlepels chardonnay-azijn
– bloemetjes van bieslook
– tijm
– laurier

 

Bereiding:

De ossenstaart (in stukjes gesneden) gaar koken samen met de groenten (wortelen – preien – uien – look – tijm en laurier) in een pot met deksel. Kook de ossenstaart tot het vlees van de staart mals is en loslaat van het bot. Laat de pot sudderen op een zacht vuur en reken hiervoor een gaartijd van ongeveer 4 uur. Pluk het mager vlees van de stukken ossenstaart en verzamel de fijne stukjes draadjesvlees in een schaaltje.
Meng de room met de chardonnay-azijn, kruid met peper en zout. Net voor opdienen mixen tot schuim.
Versnijd de aperotomaatjes doormidden of in 3 stukjes. Schil de aardappelen en rasp ze. Zeer kort frituren net voor opdienen. De versneden ossenstaart in een vormpje duwen, er enkele versneden aperotamaatjes bijleggen en afwerken met het schuim van het roommengsel, de scheutjes en de bieslookbloemetjes.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 06 2015
Vorig Aperitiefhapje:
Gebakken asperges met granaatappelvinaigrette en postelein

Volgend Aperitiefhapje:
Bladerdeeg, ricotta, mascarpone, olijfjes, kruiden, pesto

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |