Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1 grote rode paprika
– 60 gram cheddar geraspt
– 30 gram parmezaanse kaas geraspt
– 2 eetlepels mayonaise
– 2 eetlepels verse peterselie fijngehakt
– 1 theelepel verse tijm fijngehakt
– 1 theelepel verse oregano fijngehakt
– 2 druppels tabasco
– 10 sneetjes vers brood
– 50 gr boter, gesmolten
– paprikapoeder om te strooien
Bereiding:
Halveer de parika en verwijder zaad en zaadlijsten. Leg de helften met de open kant naar beneden onder een hete grill en laat het vel zwart worden. Laat ze in een plastic zak afkoelen en verwijder het vel. Snijd het vruchtvlees fijn en meng dit met cheddar, parmezaanse kaas, mayonaise, kruiden, tabasco en pezo. Snijd de korsten van het brood, rol de sneetjes met de deegroller plat en besmeer ze aan beide kanten met gesmolten boter.
Bestrijk het brood met het paprikamengsel en laat een rand van 1 cm vrij. Rol het op en steek er een cocktailprikker in. Zet het afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast.
Verwarm de oven op 180°. Snijd de rolletjes in twee en steek er een cocktailprikker in. Bak ze in 10 à 12 minuten op een bakplaat krokant en lichtbruin. Bestrooi de rolletjes met paprikapoeder en serveer ze warm.