Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Peperkoek met Roquefort room en gerookte kippenfilet


Klaargemaakt op: 28/09/2010

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 11 peperkoek (ZONDER parel suiker)
– 125 gram Rocquefort
– 200 ml room
– 2 kippenfilets
– 1 rookkastje
– houtschilfers
– pistachenootjes (fijn gemalen in blender)
– rode gedroogde peperbolletjes

 

Bereiding:

Kippenfilet kort aanbakken en vervolgens zachtjes roken in een rookkastje.
Peperkoek heel dun snijden en in rechthoekjes van zo’n 1 cm op 3 cm snijden. De roquefort met de room mengen tot een smeuïge massa. Eventueel nog wat afkruiden met peper.
Op aperitief bordje een sneetje peperkoek leggen en daar wat rocquefort room op spuiten, beleggen met fijne escaloppes van gerookte kip en garneren met een plukje verse kervel en de pistachenootjes en peperbolletjes.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 09 2010
Vorig Aperitiefhapje:
Ravioli van ricotta kaas met paprika en garnalen in een emulsie van gerookte room

Volgend Aperitiefhapje:
Preisoep met noten

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |