Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 250 gram peterseliewortel
– 100 gram aardappelen
– 50 gram boter
– 5 cl room
– zout
– nootmuskaat
– platte peterselie
– 200 gram peterseliewortelen
– 100 gram hazelnoten
Bereiding:
Schil 250 gram peterseliewortel en kook ze samen met de aardappelen.
Giet af en voeg de boter en de room toe en pureer. Breng op smaak met zout en nootmuskaat.
Snij de resterende peterseliewortel in schijfjes, haal even door de olie doe ze samen met de gehakte hazelnoten in de oven en laat ze drogen.
Hou per persoon 3 peterselieschijfjes apart voor de afwerking. Doe de rest in de mixer en hak ze tot een grove crunch.
Trek eerst een lijntje met de crunch op het aperobordje, spuit dan de puree op het bordje, leg er een schijfje peterseliewortel op, opnieuw een weinig puree, schijfje, puree en werk af met een schijfje.
Werk af met een takje groen.