Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Peterseliewortelpuree


Klaargemaakt op: 13/05/2016

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 250 gram peterseliewortel
– 100 gram aardappelen
– 50 gram boter
– 5 cl room
– zout
– nootmuskaat
– platte peterselie
– 200 gram peterseliewortelen
– 100 gram hazelnoten

Bereiding:

Schil 250 gram peterseliewortel en kook ze samen met de aardappelen.
Giet af en voeg de boter en de room toe en pureer. Breng op smaak met zout en nootmuskaat.
Snij de resterende peterseliewortel in schijfjes, haal even door de olie doe ze samen met de gehakte hazelnoten in de oven en laat ze drogen.
Hou per persoon 3 peterselieschijfjes apart voor de afwerking. Doe de rest in de mixer en hak ze tot een grove crunch.
Trek eerst een lijntje met de crunch op het aperobordje, spuit dan de puree op het bordje, leg er een schijfje peterseliewortel op, opnieuw een weinig puree, schijfje, puree en werk af met een schijfje.
Werk af met een takje groen.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 05 2016
Vorig Aperitiefhapje:
Gegratineerde mosselen met paprika en tomaat

Volgend Aperitiefhapje:
Risotto met vergeten groenten

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |