Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 0,6 kg makreel
– 2 sjalotten fijngehakt
– 1 rode chilipeper
– 50 gram ongezouten pindanoten of cashewnoten
– 1 rijpe mango
– 1/2 sap van citroen
– 1/4 bot koriander
– 15 gram geraspte gember
– 1 groene chilipeper
– 1 groene appel
– 1/2 citroen
– 1/2 ijsbergsla
– 1 rode ui
– vissaus
Bereiding:
Reinig vis , rook heel kort in rookoven (facultatief) en bak dan aan beide zijden op bbq-laat afkoelen en verdeel vis in kleine stukken.
Hak pindanoten, snijd appels in korte fijne staafjes en meng met citroensap
Ontpit chilipepers en snijd ze in fijne rondjes, schil mango en snij hem in korte fijne staafjes
Reinig ijsbergsla blaadjes op geheel laten en rasp de schil van 1 citroen
Meng de makreel, pindanoten, mango appelen en olie, sjalotten, verse gember, citroenschil, vissaus en chilipepers kort en dresseer pp een lepel salade op ijsbergblad-werk af met koriander en rode uiringen