Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Pikante makreelsalade met mango


Klaargemaakt op: 17/06/2017

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 0,6 kg makreel
– 2 sjalotten fijngehakt
– 1 rode chilipeper
– 50 gram ongezouten pindanoten of cashewnoten
– 1 rijpe mango
– 1/2 sap van citroen
– 1/4 bot koriander
– 15 gram geraspte gember
– 1 groene chilipeper
– 1 groene appel
– 1/2 citroen
– 1/2 ijsbergsla
– 1 rode ui
– vissaus

 

Bereiding:

Reinig vis , rook heel kort in rookoven (facultatief) en bak dan aan beide zijden op bbq-laat afkoelen en verdeel vis in kleine stukken.
Hak pindanoten, snijd appels in korte fijne staafjes en meng met citroensap
Ontpit chilipepers en snijd ze in fijne rondjes, schil mango en snij hem in korte fijne staafjes
Reinig ijsbergsla blaadjes op geheel laten en rasp de schil van 1 citroen
Meng de makreel, pindanoten, mango appelen en olie, sjalotten, verse gember, citroenschil, vissaus en chilipepers kort en dresseer pp een lepel salade op ijsbergblad-werk af met koriander en rode uiringen

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 06 2017
Vorig Aperitiefhapje:
Pinchos morunos (moorse lamspiesjes)

Volgend Aperitiefhapje:
Scheermesjes met fijne groentjes.

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |