Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1/2 kg blokjes lamsvlees van 2 cm
– 1 dl olijfolie
– 1 dl citroensap
– 1 dl droge sherry
– 1 groene paprika
– 250 gram aardappelen in brunoise gesneden
– 150 gram gepelde tomaten
– 1 dl witte wijn en gevogeltefond
– look
– paprikapoeder
– komijn
– peper
– zout
Bereiding:
Lamsvlees marineren in sherry, olijfolie, citroenssap, paprikapoeder, peper, zout en komijn gedurende ca. 1 a 2 uur. De groene paprika schillen en in heel kleine brunoise snijden + ook aardappelen en samen aanfruiten in olijfolie, kruiden met pezo en paprika (goed pikant)-gehakte look toevoegen en gehakte gepelde tomaten(niet te veel) . Eventueel weinig gevogeltefond –kort laten sudderen en warm houden
De spiesjes bakken op bbq, op klein bordje een beetje saus leggen en daarop gegrild spiesje schikken.