Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Pizzadeeg:
– 5 dl lauw water
– 15 gram zout
– 700 gram bloem (00)
– 7,5 gram gist
– 2 eetlepels
Olijfolie tomatensaus:
– 1 blik tomaten in stukjes
– zout
– peper
– basilicum
– suiker
Beleg:
– tomatensaus
– mozarella
naar keuze: hesp, salami, kappertjes, champignons, paprika’s
Bereiding:
Deeg:
De bloem op een werkblad storten, er een opening in maken en hierin het lauw water met de gist en de olijfolie gieten.
Tot slot er het zout over strooien aan de zijkanten. Alles goed mengen en zeer grondig bewerken tot er een elastische deeg bekomen wordt.
Minstens 2 uur laten rusten in de frigo.
Daarna afwegen in bolletjes van 60 – 80 gram.
De deeg per bolletje bewerken, hetzij met een deegrol hetzij met de blote hand, door er op te slaan en ondertussen rond te draaien. Belangrijk is dat de bodem uiteindelijk flinterdun moet zijn.
Saus:
Alle ingrediënten samenvoegen en mixen.
Afwerking:
Het fijn uitgerolde deeg instrijken met de tomatensaus, daarop de mozarella-stukjes leggen en nadien beleggen naar eigen keuze, met kappertjes, paprika’s, salami, hesp, artisjokken, enz….
Afbakken in een oven van 350°C gedurende een 3-tal minuten.
De deeg kan ook uitgerold worden en daarna ingevroren worden. Bewaren in plasticfolie.