Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Pompoensoepje


Klaargemaakt op: 10/11/2017

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1 flespompoen
– 2 wortelen
– 1 appel
– 1 sinaasappel
– 5 sjalotten
– 3 tenen knoflook
– 1 klein stukje gember
– groentebouillonblokjes.

 

Bereiding:

Maak de groenten schoon. Schil en halveer de pompoen, verwijder de pitten en snij in stukjes. Snij de sjalotten en de knoflook. Schil de gember en hak een stukje ter grootte van 2 dobbelstenen fijn. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. Pers de sinaasappel.
Verhit de olijfolie in een kookpot en fruit de sjalotten, knoflook en gember 3 minuten op lage temperatuur. Voeg de pompoen en wortel toe en bak 5 minuten op middelhoge temperatuur. Roer het mengsel af en toe.
Voeg het water, de groentenbouillonblokjes, de appel en het sinaasappelsap toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep. Proef en breng op smaak met cayennepeper.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 11 2017
Vorig Aperitiefhapje:
Sint-Jacobsvrucht met pompoen, rode biet en pistachenoten

Volgend Aperitiefhapje:
Balletjes van everzwijn

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |