Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1 flespompoen
– 2 wortelen
– 1 appel
– 1 sinaasappel
– 5 sjalotten
– 3 tenen knoflook
– 1 klein stukje gember
– groentebouillonblokjes.
Bereiding:
Maak de groenten schoon. Schil en halveer de pompoen, verwijder de pitten en snij in stukjes. Snij de sjalotten en de knoflook. Schil de gember en hak een stukje ter grootte van 2 dobbelstenen fijn. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. Pers de sinaasappel.
Verhit de olijfolie in een kookpot en fruit de sjalotten, knoflook en gember 3 minuten op lage temperatuur. Voeg de pompoen en wortel toe en bak 5 minuten op middelhoge temperatuur. Roer het mengsel af en toe.
Voeg het water, de groentenbouillonblokjes, de appel en het sinaasappelsap toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep. Proef en breng op smaak met cayennepeper.